Cześć wszystkim, więc skontaktowałem się ponownie z SoA i mówią, że zdecydowanie zamierzają używać 0W-20 w Ascent, z wyjątkiem sytuacji, gdy nie jest on dostępny do uzupełniania niskiego poziomu oleju, w którym to przypadku można użyć 5W-30 i wymienić przy następnej wymianie oleju.
Do SoA:
Więc rób, co chcesz... ale pamiętaj, że do tej pory cztery razy, za pośrednictwem wielu kanałów, otrzymałem odpowiedzi wskazujące na powyższe w takiej czy innej formie.
Do SoA:
Od SoA:
Bez względu na to, ile razy ich pytam, bez względu na to, na ile sposobów, bez względu na to, przez który punkt kontaktowy, odpowiedź jest taka sama - "mieliśmy to na myśli, używaj 0W-20, chyba że absolutnie go nie masz i musisz dolać oleju, w którym to przypadku użyj tymczasowo 5W-30" i sugestia, że "to możliwe", że niektóre rodzaje awarii mogą zostać uznane za powiązane, a tym samym spowodować nieobjęte roszczenia gwarancyjne, ale zostanie to ustalone indywidualnie.
Więc rób, co chcesz... ale pamiętaj, że do tej pory cztery razy, za pośrednictwem wielu kanałów, otrzymałem odpowiedzi wskazujące na powyższe w takiej czy innej formie.