Subaru Ascent Forum banner
21 - 40 of 56 Posts
Zamierzam po prostu zainstalować ten akumulator Odyssey 1400T AMG. Biorąc pod uwagę, że model z 2021 roku nie ma problemu z tylną klapą (no cóż, przez 20 minut ma), byłbym w porządku z biwakowaniem z otwartą tylną klapą przez jakiś czas po zainstalowaniu Odyssey, a następnie biorąc pod uwagę, że ma więcej amperów w sensie mocy, ale także większą rezerwę, plus 5-10 lat jest lepsze niż 3-5 lat w przypadku domyślnego akumulatora Subi.

Hatch-catch jest świetny, ale używam jednego z nich. $2...zazwyczaj można je znaleźć tam, gdzie w drogeriach, sklepach z narzędziami itp. znajdują się breloczki do kluczy i tym podobne. Wszystko, co choć trochę przypomina, również zadziała. Jasne, można zatrzasnąć zatrzask ręcznie, ale potrzebujesz czegoś, żeby go pociągnąć, kiedy faktycznie chcesz zamknąć klapę. Wszystko, co można włożyć przez zatrzask i pociągnąć, zadziała.

Tak. Prawie wszystko to zrobi. To, co sprawia, że zatrzask jest tak łatwy, to fakt, że wykonuje on pracę polegającą na zatrzaśnięciu go w tym maleńkim przedziale, w którym system szuka zatrzasku, aby się wyłączyć. Zatrzaśnięcie zatrzasku przed osiągnięciem tej pozycji nie resetuje wszystkiego w ten sam sposób.

Tak, wspomniałem o TSB w innym miejscu, w tym o tym, że zostało zaktualizowane o niektóre modele Ascents z 2020 roku. Kontroler znajduje się z tyłu i jest łatwy w instalacji. Znajduje się za ścianą ładunkową po stronie pasażera, zamontowany do ramy nośnej w tylnym panelu bocznym. Wymagane jest usunięcie tacy ładunkowej. Usunięcie trzeciego rzędu ułatwia pracę.

Myślę, że szuka 2 rzeczy:
1) Czas, jaki zajmie im zrobienie tego w godzinach?
2) Koszt dla niego, który powinien wynosić zero

Tak, wspomniałem o TSB gdzie indziej, w tym o jego aktualizacji, aby uwzględnić niektóre modele Ascents z 2020 roku. Kontroler znajduje się z tyłu i jest łatwy w instalacji. Znajduje się za ścianą ładunkową po stronie pasażera, zamontowany do ramy nośnej w tylnym panelu bocznym. Wymagane jest usunięcie tacy ładunkowej. Usunięcie trzeciego rzędu ułatwia pracę.
Tak, nie byłem na forach od kilku miesięcy - nadrabiam zaległości. Dzięki za info!

Tęskniliśmy za tobą. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Myślę, że szuka 2 rzeczy:
1) Czas, jaki zajmie im to w godzinach?
2) Koszt dla niego, który powinien wynosić zero
  • Od jednej do dwóch godzin. Praca podlegająca zwrotowi kosztów to 54 minuty (0,4 godziny diagnozy, 0,5 godziny instalacji). Zajmie to więcej czasu w samochodzie wypchanym rzeczami. Diagnozy nie mogą trwać krócej ze względu na test limitu czasu. Dostępność stanowiska może wydłużyć cały proces (np. samochód stoi na parkingu, aż będzie dostępne wolne stanowisko). Zamawianie części może wymagać ponownego sprowadzenia samochodu.
  • Zero dolarów w ramach standardowej gwarancji. Zero dolarów do odliczenia w ramach gwarancji Gold Plus.

• Od jednej do dwóch godzin. Praca podlegająca zwrotowi kosztów to 54 minuty (0,4 godziny diagnozy, 0,5 godziny instalacji). Zajmie to więcej czasu w samochodzie wypchanym rzeczami. Diagnozy nie mogą trwać krócej ze względu na test limitu czasu. Dostępność stanowisk może wydłużyć cały proces (np. samochód stoi na parkingu, aż będzie dostępne wolne stanowisko). Zamawianie części może wymagać ponownego sprowadzenia samochodu.
  • Zero dolarów w ramach standardowej gwarancji. Zero dolarów do odliczenia w ramach gwarancji Gold Plus.
Z mojego doświadczenia wynika, że wykonanie pracy w moim salonie zajęło około 2 godzin. Komponent znajduje się po stronie pasażera za dolnym panelem wykończeniowym (czarny element) w pobliżu słupka D. Nie sądzę, żeby moje siedzenia w 3. rzędzie zostały wyjęte, sądząc po tym, co zostało przesunięte w moim bagażniku. Klapa dywanowa łącząca siedzenie w 3. rzędzie z tylną tacą nie została założona z powrotem i po prostu wcisnąłem ją z powrotem w klipsy, kiedy zauważyłem to dzień później.

Powiedziałem im, że mój akumulator rozładował się niespodziewanie dwa razy, gdy tylna klapa była otwarta przez dłuższy czas i tylna klapa nie reagowała na mój pilot i/lub przycisk tylnej klapy wewnątrz. Dałem im numer TSB. I zgadzają się wykonać TSB bez żadnych zastrzeżeń.

W pobliżu słupka C, ale poza tym tak. Panel boczny można odgiąć, aby uzyskać do niego dostęp. Ale aby to zrobić, trzeba usunąć podłogę bagażnika za trzecim rzędem, przestrzeń bagażową pod nią i osłonę słupka D.

Nie widać tego na tym zdjęciu, ponieważ zrobiłem je w innym celu, ale znajduje się mniej więcej tam, gdzie wskazuje strzałka (trochę powyżej i po lewej).

6133

"a tylna klapa nie reagowała na mój pilot i/lub przycisk tylnej klapy wewnątrz. Dałem im numer TSB. I zgadzają się wykonać TSB bez żadnych zastrzeżeń."

Magiczne słowa. 😉

No cóż, dzisiaj przywiozłem mojego 2019 do dealera, ponieważ moja tylna klapa szwankuje. Wspomniałem o tsb i zamówili część i naprawią ją, bez żadnych problemów. Zacięła się otwarta, więc musiałem odłączyć kabel akumulatora i otwiera się tylko trochę lub wcale po naciśnięciu przedniego przycisku. Powiem, że Subaru i mój dealer byli wspaniali! Byłem tam miesiąc temu na wymianę uszczelki przednich drzwi i zrobili to również bez żadnych problemów.

Zgodnie z tym, co powiedział Robert, ale żeby dodać więcej koloru:

1) Został wydany TSB dla kontrolera tylnej klapy, elementu, który ustala, jakie napięcie jest potrzebne i na jak długo. Dotyczy to modeli z roku 2019 i niektórych z 2020 (ale prawdopodobnie naprawione dla modeli z 2021 r.), nowy kontroler obniży pobór prądu (~4 Ampery) do < 1 Ampera po 20 minutach od podniesienia tylnej klapy. Aby mieć pewność, toczy się pozew zbiorowy dotyczący sytuacji z akumulatorem, który dotyczy Ascent i innych Subaru, ale nie obejmuje modelu Ascent z 2021 roku.
Dzięki za te wspaniałe informacje! Czy znasz numer TSB? Chciałbym mieć go przy sobie następnym razem, gdy będę w warsztacie.

Myślę, że na dłuższą metę byłoby to szkodliwe, biorąc pod uwagę, że sugeruje się użycie siły w porównaniu do sygnału elektronicznego.

• Like
Reactions: scooby
Zgodnie z tym, co powiedział Robert, ale aby dodać więcej koloru:

1) Został wydany TSB dla kontrolera tylnej klapy, elementu, który ustala, jakie napięcie jest potrzebne i jak długo. Dotyczy to roku modelowego 2019 i części 2020 (ale prawdopodobnie naprawione dla modeli 2021), nowy kontroler obniży pobór prądu (~4 Ampery) do < 1 Ampera po 20 minutach otwarcia tylnej klapy. Aby mieć pewność, toczy się pozew zbiorowy dotyczący sytuacji z akumulatorem, który jest powiązany z Ascent i innymi Subaru, ale nie obejmuje Ascent 2021.

2) Innym sposobem na zwiększenie wydajności jest wyjęcie i ponowne włożenie bezpiecznika nr 14, a następnie wzięcie karabińczyka i włożenie go do tylnego podnośnika i ręczne opuszczenie go prawie do zamknięcia, a następnie pozwolenie mu na otwarcie się samemu i to ma skrócić czas z 20 minut do 2 minut, aby samochód obniżył pobór prądu. Nie dla nieśmiałych majsterkowiczów.

3) Trzecim i prawdopodobnie najlepszym sposobem na 2021 Ascent jest zakup akumulatora 550 Cold-Crank-Amp Odyssey 1400T w Autozone lub u innego dostawcy (np. Speedway) - cena detaliczna to niecałe 300 $. Następnie wymień akumulator dostarczony przez Subaru na ten (filmy z YouTube są pomocne - 15 minut) lub po prostu zapłać Subaru, aby to zrobiło, lub AutoZone może to zrobić za darmo za zakup tam. To wzrost z 330 amperów rozruchowych do 550, a akumulator Subaru to akumulator na 3-5 lat, podczas gdy Odyssey to 5-10 lat i jeśli planujesz mieć tył otwarty przez dłuższy czas, to nie będziesz się tym przejmować z dobrym akumulatorem AMG na miejscu.
Miałem rozładowany akumulator po tym, jak moja żona przypadkowo otworzyła tylną klapę i zostawiła ją otwartą przez całą noc. Poszedłem do lokalnego dealera i po długich poszukiwaniach i przeglądzie przez ich technika, powiedzieli, że nie ma takiego TSB. Czy ktoś zna konkretny TSB? Powiedzieli, że to długotrwały problem z Subaru w ogóle. Polecił produkt o nazwie Hatch Catch, chociaż karabińczyk również by się sprawdził. Wolałbym, żeby kontroler został wymieniony, jeśli to możliwe.

Doradca serwisowy był bardzo miły i dał mi bezpłatną wymianę oleju za moją frustrację. Dzięki Jason!

NUMER TSB: 07-155-19R DATA: 12.06.2019 ZAKTUALIZOWANO: 16.03.2020

ZASTOSOWANIE:
Forester 2019-20MY 2019MY Ascent TEMAT: Moduł sterowania tylną klapą (PRG) - Zmiana konstrukcyjna

WPROWADZENIE: Niniejszy biuletyn ogłasza zmianę konstrukcyjną wprowadzoną do modułu sterowania PRG. Zmiana ta jest odpowiedzią na ograniczoną liczbę zgłoszeń klientów dotyczących nieotwierania się tylnej klapy po uruchomieniu przełącznika lub przełącznika na desce rozdzielczej pojazdu lub przycisku na pilocie. Oprócz zapewnienia prawidłowego działania systemu PRG, nowa logika optymalizuje również funkcję komunikacji PRG. Zmiana zapobiegnie nadmiernemu poborowi prądu w stanie spoczynku, co z czasem może spowodować rozładowanie akumulatora.

INFORMACJE O ZMIANIE PRODUKCJI: Nowe moduły sterowania PRG zostały włączone do produkcji w następujący sposób:

• Forester: Począwszy od numeru VIN LH477261
  • Ascent: Początek produkcji 2020MY

21 - 40 of 56 Posts