Subaru Ascent Forum banner
641 - 660 of 662 Posts
Po 3 latach i 40 000 milach nasz Ascent Limited 2020 dostał nowe koła i opony.
  • Niche Gamma 18x8 ET+40 (Matte Black, nośność 1800 funtów)
  • Geolandar A/T G015 245/60R18
@Dante Jak podobają Ci się G015? Wygląda na to, że minęło już ponad rok? Jeździłem na G015 w moim Outbacku przez 100 000 mil (EDIT: Wiele zestawów) i BYŁEM NAPRAWDĘ z nich zadowolony. Teraz chcę je kupić do Ascenta... Podobają mi się również koła! Czy po 17/18 miesiącach nadal jesteś zadowolony z tego połączenia?

Niestety, pójście do Discount Tire, aby zamontować i wyważyć moje opony i felgi, nie jest łatwe, ponieważ najbliższy jest w odległości pół dnia drogi, więc moi przyjaciele z AZP Installs zajmują się montażem i wyważaniem...

ALE to @Discount Tire, gdzie kupiłem wszystkie, z wyjątkiem jednego zestawu opon testowych od Falken, kiedy testowałem AT3W dla społeczności, od naszych przyjaciół z działu Discount Tire's Direct, i wysłali moje potrzeby albo do mnie, albo bezpośrednio do moich przyjaciół z AZP Installs (oni również pomogli nam przetestować pierwsze dziewięć 17-calowych felg do Ascenta, całkowicie na ICH koszt, a także pomogli mi wykluczyć dosłownie dziesiątki więcej, które były za małe wewnątrz "beczki" lub nie miały wystarczającej nośności).

Serio, od 2013 roku, zaczynając od mojego Outback Premium 6MT z 2010 roku, Discount Tire to jedyne miejsce, w którym kupowałem opony i felgi.
I akcesoria, i dodatkowe nakrętki, i czujniki TPMS itp...

Oto niektóre z opon, które DTD pomogło mi zdobyć dla mojego Ascenta, na 17-calowych felgach, które DTD pomogło mi wybrać - pierwszy w historii zestaw felg 17-calowych, który trafił do Ascenta, i pierwszy na liście "pasuje"!

(wszystkie to 245/65R17)

Nitto Ridge Grappler Hybrid Mud/All Terrains
Nie potrafię powiedzieć, jak bardzo kocham te opony w błocie i brei!!! I są też całkiem wygodne na drodze!

Image

Falken Wildpeak AT3W's
(oryginalny zestaw był zestawem testowym od Falken, z których dwa zniszczyłem na szlaku z powodu poślizgu śrub palcowych - Discount Tire przyszedł z pomocą z dwoma pasującymi zamiennikami!!!)

Image

BF Goodrich All Terrain T/A KO2's
(NIE zalecane - kup AT4W lub AT3W Falken - te rzeczy zatrzymują się najgorzej ze wszystkich opon terenowych, jakich kiedykolwiek używałem, gdy jest mokro, błotniście, piaszczyście, śnieżnie lub oblodzone).
Są również za ciężkie do tego, co robią.

UWAGA: Jest teraz nowy KO3, który rozwiązuje wszystkie te skargi, takie jak ICH KOSZMARNY dystans hamowania (20-40 stóp dalej niż cała porównywalna konkurencja)

Ale wyglądają ładnie.

Image

Serio, tego dnia równie dobrze mogłem jechać po lodzie....
Image

Kumho Road Venture AT51's
Te opony były zaskakująco niesamowite pod prawie każdym względem - a nowe AT52 mają być jeszcze lepsze.
Image

ZOBACZMY WIĘCEJ!!!
Po pierwsze, uwielbiam patrzeć na inne Ascenty. Po drugie, rozważam mój następny zestaw kół.

Chciałbym znaleźć dopasowanie, które zlikwiduje szczelinę między kołem a nadkolem. Czy są tu jacyś tunerzy, którzy preferują modyfikacje do jazdy po ulicy, może jeżdżący na 22-calowych felgach z oponami 35?
Nie zadziała. 😔 Wszystko większe niż 1/2" więcej niż nasze opony będzie obcierać.

Nie sądzisz, że mógłbym przejść z 265/35R22?
255/40R22 wygląda na solidne dopasowanie.
Tak, oba pasują, przy czym opcja 265/35R22 jest bliższa rozmiarowi OEM (1/4" różnicy), a opcja 255/40 jest o około 1/2" większa.

1/2" to maksymalna różnica rozmiarów, zanim opona będzie ocierać (w pewnych warunkach).

Tak, oba pasują, przy czym opcja 265/35R22 jest bliższa rozmiarowi OEM (1/4" różnicy), a opcja 255/40 jest o około 1/2" większa.

1/2" to maksymalna różnica rozmiarów, zanim opona zacznie ocierać (w pewnych warunkach).
255/40R22 brzmi blisko tego, co zamierzałem. Podoba mi się ścianka boczna 40 bardziej niż 35 w pojeździe takim jak ten. A 1/2" mniejsza szczelina między kołem a nadkolem sprawiłaby mi radość. lol

TAAAK wiele opcji w rozmiarze OEM. Kiedy Ascent po raz pierwszy się pojawił, niektóre z naszych wyborów były ograniczone. lol. Szukaj dobrych opon 20" o indeksie 102H (lub wyższym, np. 105H), które pasują do standardowego rozmiaru 245/50R20 i gotowe. Blizzaki i linia Nokian wydają się być ulubionymi.

Alternatywnie, istnieją teraz opony terenowe z dobrą oceną śniegową, które są dostępne w rozmiarze OEM 245/50R20, co daje kilka innych opcji do rozważenia.
Cześć Robert. Wydajesz się być tutaj ekspertem. Właśnie widziałem post w tym wątku gościa jeżdżącego na oponach 265 60R18 bez podnoszenia. Czy powiedziałbyś, że byłoby to w porządku bez obcierania czegokolwiek lub tym podobnych?

Cześć Robert. Wydajesz się tutaj ekspertem. Właśnie zobaczyłem post w tym wątku od gościa jeżdżącego na oponach 265 60R18 bez podnoszenia. Czy powiedziałbyś, że byłoby to w porządku do jazdy bez obcierania czegokolwiek lub tym podobnych?
Podnoszenie zasadniczo nie zmieni ograniczeń rozmiaru opon w pojeździe typu Unibody, takim jak Ascent. "Ogólnie rzecz biorąc", podnoszenia dla tych pojazdów po prostu rozciągają zawieszenie. Daje to nieco większy prześwit, ale tak naprawdę nie zmienia to relacji w stosunku do nadwozia, jak podnoszenie w pojeździe typu body-on-frame.

• Like
Reactions: Robert.Mauro
<snipped>

Falken Wildpeak AT3W's
(oryginalny zestaw był zestawem testowym od Falken, z których dwa zniszczyłem na szlaku z powodu poślizgu śrub palcowych - Discount Tire przyszedł z pomocą z dwoma pasującymi zamiennikami!!!)

<snipped>

BF Goodrich All Terrain T/A KO2's
(NIE zalecane - kup AT4W lub AT3W Falken - te rzeczy zatrzymują najgorsze ze wszystkich opon terenowych, jakich kiedykolwiek używałem, gdy jest mokro, błotniście, piaszczyście, śnieżnie lub oblodzone).
Są również za ciężkie do tego, co robią.

UWAGA: Jest teraz nowy KO3, który rozwiązuje wszystkie te skargi, takie jak ICH OKROPNA droga hamowania (20-40 stóp dalej niż cała porównywalna konkurencja)

<snipped>
* Usunięto oryginalne formatowanie w celu ułatwienia cytowania.

Subiektywne opinie (bez osiągów zimowych) z różnych źródeł zaczynają się pojawiać w odniesieniu do KO3 i AT4W -

Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, jak byli w stanie ocenić osiągi zimowe tych dwóch opon. Nie jestem pewien, czy w ogóle mogę poprzeć ten kanał YT, ale rozpoczyna on dyskusję (zwróć uwagę na datę przesłania sprzed około miesiąca).

Zauważ, że prezenter bardzo uważa, aby zauważyć, że to, co przedstawia w filmie, jest całkowicie subiektywne.
- Była to ocena z siedzibą w USA (Utah).

Na tym etapie nie debatujemy nad wydajnością. 😝 Po prostu chciałem, żeby ludzie wiedzieli, żeby wypatrywali nadchodzących testów, ponieważ jest to mniej więcej ta pora roku. :geek:

• Like
Reactions: Robert.Mauro
18-calowe koło Sparco Gravel z oponami Pirelli Scorpion AT -

to wygląda na świetne koło, brak problemów z prześwitem, obciążenie znamionowe ponad 1900 funtów. Discount tire powiedział, że pasuje (nie mieli na stanie), tire rack powiedział, że nie pasuje - szukałem tutaj, żeby zobaczyć, czy ktoś jeździ na nich i nie mogłem znaleźć nikogo, kto by o tym wspomniał. Więc zaryzykowałem i uwielbiam to
Właśnie odebrałem MY23 Ascent Limited i chcę kupić te koła. Wiem, że zamieściłeś to dawno temu, ale chciałem tylko sprawdzić, czy masz jakieś aktualizacje od tego czasu. Jakieś problemy z ocieraniem lub prześwitem zacisku? Czy wybór opon miał coś wspólnego z wybranymi kołami, czy tylko z oponami, które chciałeś? Czy jest coś jeszcze, co chciałbym wiedzieć, zanim zdecyduję się na ten duży zakup?

Dzięki!

Planuję kupić koła z rynku wtórnego do zimowego zestawu do mojego nowego Touringa z 2025 roku, ale napotykam problem, ponieważ żadna ze stron internetowych nie wydaje się mieć w swoich selektorach modeli 2025. Według przedstawiciela Tire Rack, z którym rozmawiałem, jeśli zbuduję pakiet kół i opon, udając, że mam 2024 rok, a koła dotrą i nie będą pasować, to jest to moja wina i ich gwarancja dopasowania nie ma zastosowania. Nie był pewien, kiedy będą mieli w rękach model 2025, aby dokonać pomiarów, które muszą wykonać. Czy ktoś wie, czy nastąpiły jakieś zmiany w układzie hamulcowym lub cokolwiek innego, co mogłoby wpłynąć na dopasowanie kół w modelu 2025 w porównaniu do 2024?

Planuję wybrać MSW typu 77 z oponami 245/60R18 blizzak dm-v2. Nośność tych kół wynosi 1929 funtów.

Czy dobrze rozumiem, że pojazd po prostu rozpozna nowe czujniki tpms na nowych kołach po ich zamontowaniu i przejechaniu na nich kawałka drogi? Nie ma potrzeby używania narzędzia do rejestracji/łączenia ich?

Z góry dziękuję

Planuję kupić felgi z rynku wtórnego do zimowego zestawu do mojego nowego Touring 2025, ale napotykam problem, w którym żadna ze stron internetowych nie wydaje się mieć w swoich selektorach modeli roku 2025.
Nie ma istotnych różnic między rokiem modelowym 25 a poprzednimi latami... ta sama generacja pojazdu.

• Like
Reactions: ScoopScoop
Planuję kupić felgi z rynku wtórnego do zimowego zestawu do mojego nowego Touring 2025, ale napotykam problem, w którym żadna ze stron internetowych nie wydaje się mieć w swoich selektorach modeli 2025. Według przedstawiciela w Tire Rack, z którym rozmawiałem, jeśli zbuduję pakiet felg i opon, udając, że mam 2024 i koła dotrą tutaj i nie będą pasować, to jest to moja wina i ich gwarancja dopasowania nie ma zastosowania. Nie był pewien, kiedy dostaną w swoje ręce 2025, aby dokonać pomiarów, które muszą wykonać. Czy ktoś wie, czy nastąpiły jakieś zmiany w układzie hamulcowym lub cokolwiek innego, co mogłoby wpłynąć na dopasowanie kół do modelu 2025 w porównaniu do 2024?

Planuję wybrać MSW typu 77 z oponami 245/60R18 blizzak dm-v2. Nośność tych felg wynosi 1929 funtów.

Czy dobrze rozumiem, że pojazd po prostu rozpozna nowe czujniki tpms na nowych kołach po ich zamontowaniu i przejechaniu na nich przez chwilę? Nie ma potrzeby używania narzędzia do rejestracji/łączenia ich?

Dzięki z góry
Kontynuacja mojego postu. Kupiłem powyższy zestaw felg/opon i wszystko pasuje.
Musiałem kupić tanie narzędzie tpms, aby "obudzić" nowe czujniki tpms, zanim samochód je rozpozna i połączy automatycznie. Nie wróciłem jeszcze do letniego zestawu, aby sprawdzić, czy jest potrzebny przy każdej rotacji opon, czy nie. Chciałbym, żeby Tire Rack je obudził przed wysyłką do mnie.

641 - 660 of 662 Posts