Subaru Ascent Forum banner
621 - 640 of 662 Posts
Jutro odbieram Ascent i chcę zdobyć kilka 18-tek na początku przyszłego roku. Jakie jest najlepsze rozwiązanie?
Skontaktuj się z Discount Tire. Tam wszystkie je dostałem.

Właśnie odebrałem nowego '24 Touring i chciałbym założyć 18-calowe felgi na zimę/wyprawy narciarskie. Założę, że każde fabryczne 18-calowe koło Ascent będzie pasować, ale nie są one łatwe do znalezienia lokalnie. Więc moje opcje to przejście na rynek wtórny. Chyba będę potrzebował pomocy @Discount Tire.

Hej pytanie - Chcę Black Rhino Arches dla mojego Ascent. To 18 X8 5-114.30 30, a Falken Wildpeaks, które chcę, to 245 /60 R18. Czy to koło 18x8 pasuje do Ascent? Według Discount Tire wygląda na to, że pasuje, ale potem zobaczyłem, że koła OEM w Onyx wyglądały na 18 x 7,5. Czy jestem zadowolony z tego połączenia?

Hej pytanie - Chcę Black Rhino Arches do mojego Ascent. To 18 X8 5-114.30 30, a Falken Wildpeaks, które chcę, to 245 /60 R18. Czy to koło 18x8 pasuje do Ascent? Według Discount Tire wygląda na dopasowanie, ale potem zobaczyłem, że koła OEM w Onyx wyglądały na 18 x 7,5. Czy dobrze dobrałem tę parę?
Niewielkie odchylenia w szerokości koła są ważniejsze dla zakresu szerokości koła wymienionego dla wybranej opony. Jeśli opony są dozwolone na feldze o szerokości 8", wszystko jest w porządku. Zakłada się oczywiście, że wybrane koła spełniają wymagania dotyczące obciążenia Ascent; 1684 funty minimum prawne i 1800+ funtów preferowane dla marginesu bezpieczeństwa.

Niewielkie odchylenia w szerokości felgi są ważniejsze dla zakresu szerokości felgi podanego dla konkretnej opony, którą wybierasz. Jeśli opony są dozwolone na feldze o szerokości 8", wszystko jest w porządku. To oczywiście zakłada, że wybrane felgi spełniają wymagania dotyczące obciążenia Ascent; 1684 funty minimum prawne i 1800+ funtów preferowane dla marginesu bezpieczeństwa.
Łuki mają nośność 2000#, więc jestem w porządku. Po prostu zaniepokojony tym dodatkowym 0,5". To tak naprawdę nie jest moja działka, że tak powiem, więc mam nadzieję, że nie kupię i nie dowiem się podczas instalacji, że to nie pasuje.

Ascent Limited 2022 - Nowe koła i opony:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Opony:
Falken Wildpeak A/T Trail
245/60R/18 105H SL BSW

Koła:
Vision Hellion Gloss Black
18" x 8"
Rozstaw śrub: 5-114.3
Offset: 40
Waga: 31.4 lbs
Nośność: 2100 lbs

Wszystko kupione w @Discount Tire aka Americas Tire w Kalifornii. Ogólnie dobre doświadczenie z nimi.

Bez podnoszenia. W ogóle nie ociera (zachowuję ten sam stosunek OEM). Chociaż mogę zauważyć "powolność" podczas przyspieszania w porównaniu z oponami drogowymi OEM Falken. Niewielka różnica, ale zdecydowanie można to zauważyć (choć wcale nie jest źle).

Całkiem zadowolony z nowej konfiguracji.

--Nelson.

@nelsub Subi wygląda absolutnie fantastycznie! Uwielbiam tę kolorystykę, ponieważ podkreśla czerń na lusterku, dolnej listwie i bagażniku dachowym. Dobra robota. Dziękujemy za współpracę i dziękujemy za umożliwienie nam ulepszenia Twojego Subi. (y)

Żadnego podnoszenia. W ogóle żadnego ocierania (zachowuję ten sam współczynnik OEM). Chociaż mogę zauważyć "powolność" podczas przyspieszania w porównaniu z oponami ulicznymi OEM Falken. Niewielka różnica, ale zdecydowanie można to zauważyć (choć wcale nie jest źle).

--Nelson.
Czy uważasz, że "powolność" wynika z opon, kół, czy z obu? Następnym razem, gdy dostanę samochód zastępczy od Subaru, może powinienem poprosić o wersję Premium, żeby samemu to sprawdzić. Jak dotąd podoba mi się jazda moim samochodem ze standardowym zestawem dla wersji Limited.

Czy uważasz, że "powolność" wynika z opon, kół, czy z obu? Następnym razem, gdy dostanę samochód zastępczy od Subaru, może powinienem poprosić o wersję Premium, żeby samemu to sprawdzić. Jak na razie podoba mi się jazda moim samochodem ze standardowym zestawem dla wersji Limited.
O ile wiem, nowe koła są lżejsze niż te OEM (31,4 funtów vs 33 funty), mimo że nowe mają większą nośność (2100 funtów vs 1800+ funtów), ale nie jestem w 100% pewien, czy nowe opony są cięższe, czy nie. Powiedziałbym, że to połączenie obu, może trochę bardziej ze względu na same opony. W końcu tak naprawdę "pomaga mi" przypomnieć sobie, żeby nie jeździć zbyt szybko, to i tak nie jest samochód wyścigowy 😁

Niestety, wydaje mi się, że 18-calowe KMC Bully są już niedostępne. Mam nadzieję, że się mylę i @Discount Tire może to potwierdzić. Dostałem swoje czarne 18-calowe felgi Vision Hellion kilka tygodni temu (zdjęcia są kilka postów wyżej) od Discount Tire (znanego również jako Americas Tire w Kalifornii) i przeszukałem mnóstwo sklepów i źródeł internetowych, żeby ich nigdzie nie znaleźć 😐

Niestety, wydaje mi się, że 18-calowe KMCs Bully's zostały wycofane z produkcji. Mam nadzieję, że się mylę i @Discount Tire może to potwierdzić. Dostałem swoje czarne 18-calowe felgi Vision Hellion kilka tygodni temu (zdjęcia są kilka postów wyżej) od Discount Tire (aka Americas Tire w Kalifornii) i przeszukałem mnóstwo sklepów i źródeł internetowych, żeby nigdzie nie znaleźć tych KMCs 😐
Dzięki za odpowiedź. Tego się obawiałem. Moim drugim wyborem jest Aventure p6, ale są one niedostępne do kwietnia. Te Helliony wyglądają świetnie, ale chcemy brązu, aby kontrastował z naszym czarnym pojazdem. Trudno czekać po obejrzeniu tych wszystkich wspaniałych konfiguracji. Standardowe czarne 20-calowe z oponami ulicznymi przyprawiają mnie o mdłości.

Dzięki za odpowiedź. Tego się obawiałem. Moim drugim wyborem jest Aventure p6, ale są one niedostępne do kwietnia. Te piekielne wyglądają świetnie, ale chcemy brązu, aby kontrastował z naszym czarnym pojazdem. Trudno czekać po obejrzeniu tych wszystkich wspaniałych konfiguracji. Seryjne czarne 20-calowe felgi z oponami drogowymi przyprawiają mnie o mdłości.
O tak, miałem kupić felgi LP, ale były niedostępne do marca (teraz wiem, że termin został przesunięty na kwiecień). Hej, teraz mam na sprzedaż felgi i opony OEM 20", gdybyś był zainteresowany :LOL:. Powodzenia w poszukiwaniach!

@discount. Chcę zestaw 18-calowych KMC Bully's dla mojego Ascent, ale nie ma ich na stronie. Czy są one nadal dostępne? Nie jestem wystarczająco długo członkiem, aby wysyłać wiadomości. Dziękuję
Niestety, 18-calowy Bully nie jest już dostępny, ale KMC Nomad jest. Nasza strona internetowa ma kilka innych opcji w kolorze brązu. Spójrz TUTAJ. DM nadchodzi.

Dzięki za odpowiedź. Tego się obawiałem. Moim drugim wyborem jest Aventure p6, ale są one niedostępne do kwietnia. Te piekielne wyglądają świetnie, ale chcemy brązu, aby kontrastował z naszym czarnym pojazdem. Trudno czekać po obejrzeniu wszystkich tych wspaniałych konfiguracji. Standardowe czarne 20-calowe opony uliczne przyprawiają mnie o mdłości.
Prawdopodobnie już o tym wiesz, ale na wszelki wypadek.

Hier na forumowym rynku zauważyłem, że ktoś sprzedaje (a przynajmniej wygląda na to, że są jeszcze w sprzedaży) brązowe felgi KMC 18" i opony. Tylko do Twojej wiadomości.

To jest ich post: https://www.ascentforums.com/threads/799-18-kmc-bronze-wheels-cont-a-t-tires.18917/

621 - 640 of 662 Posts