Zamieść zdjęcia swojego Subaru Ascent w kolorze Magnetite Gray Metallic w tym wątku.
Cóż, jeżdżę na 19-calowych felgach w moim touringu z oponami 255x60 Wildpeaks. Mają one szerokość bieżnika 8,7 cala i całkowitą średnicę 31,1 cala. Nie mam żadnych otarć. Daj mi znać, jeśli chcesz zdjęcie lub dwa. Warto zauważyć, że musiałem zmienić koło zapasowe na większą średnicę zewnętrzną, aby lepiej pasowało do większych opon.Powiedz mi, że mogę dostać felgi 18-calowe i założyć na nie opony z oznaczeniem 2 peak bez obcierania.
Jasne, wyślij kilka zdjęć. Nie musiałeś wycinać niczego z nadkola, prawda?Cóż, jeżdżę na 19-calowych kołach w moim touringu z oponami 255x60 Wildpeaks. Mają one szerokość bieżnika 8,7 cala i całkowitą średnicę 31,1 cala. Nie mam żadnych otarć. Daj znać, jeśli chcesz zdjęcie lub dwa. Zauważ, że musiałem zmienić moje koło zapasowe na większą średnicę zewnętrzną, aby lepiej pasowało do większych opon.
Żadne modyfikacje nie są potrzebne. „Nelly Bell” jest dziś trochę brudna, ale mam nadzieję, że zobaczysz ogólny wygląd.Jasne, wyślij kilka zdjęć. Nie musiałeś wycinać żadnego nadkola, prawda?
Dzięki i wygląda świetnie! To ulga, że mogę założyć WildPeaks bez wycinania wnętrza nadkoli. Nie jestem pewien, czy moja żona w ogóle by to zatwierdziła! Natknąłem się na twoje wejście tutaj wcześniej. Jesteś członkiem, który zdjął emblemat SUBARU z tyłu i umieścił go nad przednim grillem. Wygląda dobrze!View attachment 15590
View attachment 15593
View attachment 15589
View attachment 15591
View attachment 15594
View attachment 15592
Żadne modyfikacje nie są potrzebne. „Nelly Bell” jest dziś trochę brudna, ale mam nadzieję, że zobaczysz ogólny wygląd.
Tirerack ma duży asortyment Wildpeaks w różnych rozmiarach. Oto ta sama opona, którą mam, ale w rozmiarze 18”.Dzięki i wygląda świetnie! To ulga, że mogę założyć WildPeaks bez cięcia wnętrza nadkoli. Nie jestem pewien, czy moja żona w ogóle by to zatwierdziła! Natknąłem się na twoje wejście tutaj wcześniej. Jesteś członkiem, który zdjął emblemat SUBARU z tyłu i umieścił go nad przednim grillem. Wygląda dobrze!
Mnóstwo właścicieli Ascent ma opony A/T 18" (a niektórzy mają 19" i 17"), które mają taką samą średnicę jak opony OEM na 20" i nie mają problemów z dopasowaniem. Możesz poszukać tutaj i znaleźć innych, którzy zwiększyli rozmiar bez konieczności dokonywania jakichkolwiek zmian w pojeździe.Dzięki i wygląda świetnie! To ulga, że mogę założyć WildPeaks bez cięcia wnętrza nadkoli. Nie jestem pewien, czy moja żona w ogóle by to zatwierdziła! Natknąłem się na twoje wejście tutaj wcześniej. Jesteś członkiem, który zdjął emblemat SUBARU z tyłu i umieścił go nad przednim grillem. Wygląda dobrze!
Dzięki Hankdog! Przeczytałem wątek o oponach, ale dostawałem zbyt wiele informacji. Lol. Teraz dokładnie wiem, jaki rozmiar felgi i opony pasuje do moich warunków terenowych i obfitych opadów śniegu w północno-środkowej Pensylwanii.Tirerack ma duży asortyment opon Wildpeak w różnych rozmiarach. Oto ta sama opona, którą mam, ale w rozmiarze 18". View attachment 15598
Mam '20 MGM Touring, jeżdżącego na fabrycznych felgach 20" i oponach 255/50/20 Falcon WildPeak AT Trails, bez otarć, bez problemów 😁 View attachment 15603
View attachment 15602 View attachment 15605
View attachment 15604
Okej, na 20-calowych felgach też wyglądają całkiem nieźle! Dużo możliwości. Czy wysokość ścianki bocznej jest taka sama jak w 18-calowych, czy Falken kompresuje wysokość ścianki bocznej?Okay, their pretty badass looking on 20 inch rims too! A lot of choices. is the sidewall he same height as the 18’s or does Falken compress the sidewall height?
Mam 255 x 60 x 19, czyli 31,1” i nie mam żadnych otarć. 😉Ściany boczne w 20's są oczywiście krótsze - ponieważ opony mają rozmiar 255/50/20, specyfikacje nominalne dla nich to 255 mm w poprzek bieżnika x 55 (55% szerokości = wysokość ściany bocznej, czyli 140 mm wysokości) x 20 (średnica obręczy 20")
255/65/18 zamieszczone powyżej, na przykład, to 255 mm w poprzek bieżnika x 65% wysokości ściany bocznej (wysokość 165,75 mm) x obręcz 18".
Mimo że mają taką samą szerokość bieżnika, całkowita średnica 18's, jak podano, wynosi 31,1", a 20's 30,1".
Wiem o kilku właścicielach, którzy zdecydowali się na 265/50/20, o średnicy 30,6", i stwierdzili, że również nie było problemów z ocieraniem.
Okej, wyglądają naprawdę zajebiście na 20-calowych felgach! Dużo możliwości. Czy wysokość ścianki bocznej jest taka sama jak w 18-calowych, czy Falken kompresuje wysokość ścianki bocznej?Okay, their pretty badass looking on 20 inch rims too! A lot of choices. is the sidewall he same height as the 18’s or does Falken compress the sidewall height?
Nadal wyglądają dobrze! Malowanie proszkowe? Nie wiedziałem, ile będzie mnie to kosztować i czy tak bardzo mi się spodoba, więc zdecydowałem się na Hyperdip. Jestem zadowolony z rezultatów i było to łatwiejsze niż się spodziewałem.Wow. Koła wyglądają świetnie. Jestem prawie pewien, że podobają mi się bardziej niż moje satynowe czarne, za które zapłaciłem 100 dolarów za koło! 🥴 View attachment 16712
Nie zapomnij przyciemnić tylnych świateł!😉Właśnie odebrałem naszego '22 po zaciemnieniu chromu. Wygląda o wiele lepiej niż w oryginale!! View attachment 16868
View attachment 16867
Zamówiłem tylne odznaki Onyx i oczywiście przyjdą pocztą ślimaczą. Potem wierzę, że ta transformacja jest zakończona.