Subaru Ascent Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I keep having "problem connecting to server. Please check your network connection" error when I tried to login to Map Downloader on my PC. I could login online with the same login and password. Anybody has the same problem?
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
122 Posts
I just tried and no problems for me. Do you have some internet security on your computer or router that may be blocking access?
 

·
Administrator
Joined
·
11,133 Posts
Keep trying? That happened to me last time, after I announced an update... I think they're just really busy.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #6 ·
I tweaked the network settings but the error only happens with the new PC I bought recently. I have no problem login or download the update with the older PC. I guess it has something to do with the software or settings with the new PC I got
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hello,
I got this issue in Sep last year. It started with the version 19.2.
I used W10 Virtual machine in Virtualbox, that was working just fine with Map Downloader V 19.1. When V 19.2 was published, it auto-updated itself, and stopped with this message. I tested also with new W10 installation on a physical laptop with the same success.
Here are the details about the error:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
warning [2020.09.05 8:18:56.865] [unknown(0)] - Model size of -2 is less than 0
debug [2020.09.05 8:18:56.926] [onCompleted(25)] - Screen.pixelDensity: 3.777988677988678, Screen.logicalPixelDensity: 3.7795275590551185
info [2020.09.05 8:18:56.926] [Updater::startCheckForUpdates(30)] - Updater(0x8492f58) START
info [2020.09.05 8:18:56.949] [Updater::startCheckForUpdates(43)] - Updater(0x8492f58) END
info [2020.09.05 8:19:00.984] [Updater::checkForUpdatesFinished(66)] - Updater(0x8492f58) START ""
debug [2020.09.05 8:19:00.984] [onNewUpdatesAvailable(11)] - Update available: false
info [2020.09.05 8:19:00.985] [LoginManager::autoLogin(20)] - START LoginManager(0x32abea8)
info [2020.09.05 8:19:00.985] [LoginManager::autoLogin(31)] - END LoginManager(0x32abea8)
info [2020.09.05 8:19:00.985] [Updater::checkForUpdatesFinished(82)] - Updater(0x8492f58) END
info [2020.09.05 8:23:47.388] [LoginManager::login(36)] - START LoginManager(0x32abea8)
info [2020.09.05 8:23:47.408] [SecurityContext::setAuthenticationState(74)] - new AuthenticationState: SecurityContext::AuthenticationInProgress
info [2020.09.05 8:23:47.430] [LogInCommand::run(20)] - LogInCommand(0x8ab3450) START
info [2020.09.05 8:23:47.431] [LogInCommand::run(26)] - LogInCommand(0x8ab3450) url "https://subaru-maps.com/oauth/token" postData "grant_type=password&client_id=client1&[email protected] &password=zzzzzzzzzzzz"
info [2020.09.05 8:23:47.439] [LogInCommand::run(30)] - LogInCommand(0x8ab3450) END
info [2020.09.05 8:23:47.439] [LoginManager::login(75)] - END LoginManager(0x32abea8)
warning [2020.09.05 8:23:47.546] [unknown(0)] - QSslSocket::connectToHostEncrypted: TLS initialization failed
warning [2020.09.05 8:23:47.565] [AbstractNetworkCommand::eek:nFinished(97)] - LogInCommand(0x8ab3450) Error code: QNetworkReply::UnknownNetworkError , error string: "TLS initialization failed"
warning [2020.09.05 8:23:47.566] [AbstractNetworkCommand::processError(49)] - Response: ""
info [2020.09.05 8:23:47.566] [LoginManager::eek:nError(147)] - LoginManager(0x32abea8) "Problem contacting server. Please check your network connection." "99: TLS initialization failed"

info [2020.09.05 8:23:47.566] [LoginManager::eek:nFinishedLogOut(140)] - LoginManager(0x32abea8)
info [2020.09.05 8:23:47.566] [SecurityContext::setAuthenticationState(74)] - new AuthenticationState: SecurityContext::NotAuthenticated
debug [2020.09.05 8:23:47.566] [showErrorMessage(20)] - Problem contacting server. Please check your network connection. 99: TLS initialization failed

info [2020.09.05 8:24:35.552] [VehicleManager::clear(177)] - VehicleManager(0x1e1250) START
info [2020.09.05 8:24:35.552] [VehicleManager::clear(186)] - VehicleManager(0x1e1250) END
info [2020.09.05 8:24:35.552] [DownloadManager::stopAllDownloads(86)] - DownloadManager(0x32ab118) START
info [2020.09.05 8:24:35.552] [DownloadManager::stopAllDownloads(93)] - DownloadManager(0x32ab118) STOP
info [2020.09.05 8:24:35.552] [InstallationManager::abortAll(130)] - InstallationManager(0x32ad070) START
info [2020.09.05 8:24:35.552] [InstallationManager::abortAll(140)] - InstallationManager(0x32ad070) END
critical [2020.09.05 8:24:35.552] [SecurityContext::getUserId(39)] - Reading user ID but no user details, state: SecurityContext::NotAuthenticated
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

I wrote to the local representative with these details, but the only answer I got i:
++++++++++++++++++++
Thank you for your information.

We have forwarded your e-mail to the manufacturer.

As soon as we receive further information, we will inform you
++++++++++++++++++++

Last maps update I did using an old laptop running W7, that worked just fine.
I've just RE: the mail asking for news.
Will update here once I get something.
Cheers.
 

·
Registered
Joined
·
690 Posts
I finally got it ...

last couple of PC app updates did not include 'microsoft visual c++ 2010 redistributable package (x64)'
if its not installed on you PC you get instant error (print screen in the 1st post)
7074

you can install "c++ 2010 redistributable package" OR go to
C:\Program Files (x86)\Map Downloader
and run update "maintenancetool.exe" as Administrator and select update
make sure to say Yes on prompt
7073
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I finally got it ...

last couple of PC app updates did not include 'microsoft visual c++ 2010 redistributable package (x64)'
if its not installed on you PC you get instant error (print screen in the 1st post)
View attachment 7074
you can install "c++ 2010 redistributable package" OR go to
C:\Program Files (x86)\Map Downloader
and run update "maintenancetool.exe" as Administrator and select update
make sure to say Yes on prompt
View attachment 7073
(y)
Apparently in the new version the developer realized something is missing :) ...
7085


Cheers !
 
1 - 9 of 9 Posts
Top