Cóż, wiedziałem, że to się stanie, ale jak każdy inny, po prostu nie wiedziałem kiedy. Zeszłej nocy w garażu poszedłem uruchomić Ascent. Nacisnąłem pedał hamulca i nacisnąłem przycisk START... wtedy usłyszałem jakieś chrobotanie i światła zaczęły migotać, ale silnik nie chciał się uruchomić. Jestem naprawdę zaskoczony, że nasz oryginalny akumulator OEM wytrzymał prawie 6 lat. 1 września będzie nasza 6. rocznica posiadania Ascent. Zeszłej nocy poszedłem do Wally World, żeby kupić akumulator EverStart AGM Group 35, ale sklep, do którego poszedłem, nie miał żadnego na półce. Więc zeszłej nocy i dziś rano przeglądałem fora Ascent w poszukiwaniu informacji o gwarancji i/lub zalecanej wymianie akumulatora od wszystkich innych kompetentnych osób na tej stronie. Później dziś rano zadzwoniłem do mojego dealera i rozmawiałem z moją ulubioną doradczynią serwisową. Powiedziała mi, że jeśli uda mi się go uruchomić i do niej przyjechać, wygląda na to, że jest objęty ugodą w sprawie rozładowania akumulatora i wymienią go, jeśli akumulator zawiedzie podczas testu. Dziś po południu udało mi się go uruchomić po drugim naciśnięciu przycisku START. Byłem tak podekscytowany, że w końcu się uruchomił bez konieczności rozruchu. Zabrałem go do dealera i zrobili swoje IAW TSB 07-219-23. Dostałem nowy akumulator #SOA821B900 i wszystkie odpowiednie części, które sprawiają, że pasuje on idealnie do komory silnika. Muszę powiedzieć, że dzisiaj był wspaniały dzień i uwielbiam mój dział serwisowy Subaru i doceniam wszystkich wspaniałych ludzi, którzy sprawiają, że to forum jest bogactwem wiedzy i rozrywki!